Voorbereiden op een nieuwe opleiding of cursus

Je staat op het punt om een ​​nieuwe cursus te starten! Rechts! Je hebt je major gekozen en wilt nu een goede start maken bij het hbo. Een goede voorbereiding op het hbo is immers cruciaal om echt te slagen in je studie. Lees  verder als je meer wilt weten over  waarom het soms niet lukt, maar je krijgt ook tips om je voor te bereiden. Ervan uitgaande dat  je de juiste cursus hebt gekozen, dat wil zeggen degene die het beste bij je past, is succes niet gegarandeerd. Kijk maar naar de  uitval in het hoger onderwijs. Onder hen zijn studenten  die behoorlijk op hun plek zitten, maar na een jaar toch de opleiding  verlaten.

Een goede planning

Wanneer je naar school gaat is een goede planning vooraf essentieel. In eerste instantie je rooster en vervolgens de planning door omheen. Alle onderdelen van je training zijn onderling afhankelijk. Naast een project krijg je ook losse cursussen, maar deze gaan vaak samen of als onderdeel van een groter pakket. Het ene onderdeel is niet belangrijker dan het andere. Het kan zijn dat je voor bepaalde vakken meer of minder credits krijgt, maar je moet nog wel alles halen om te slagen. En zonder kennis van een bepaald onderwerp is de inhoud van je project ook van slechte kwaliteit. Dus: goed plannen is belangrijk!

De juiste spullen

Wanneer je gaat beginnen met een opleiding is het belangrijk om te kijke naar welke spullen je allemaal nodig hebt. Voor de meeste opleidingen is dat tegenwoordig een laptop waarop je kan studeren. Ga bijvoorbeeld voor een Lenovo refurbished laptops die je goed kan gebruiken voor al je schoolwerk! Daarnaast zal je waarschijnlijk (dit verschilt per opleiding) een aantal boeken en/of curussen moeten aanschaffen. Daarnaast is het altijd handig om een noteblok te hebben om op te kunnen schrijven voor wanneer bijvoorbeeld je laptop net een update start of omdat je het fijner vindt om even niet naar een scherm te kijken. 

Georganiseerd aan het werk

Wanneeer je veel op laptop doet is het slim om georganiseerd aan het werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende mapjes die je kan gebruiken op je laptop. Zorg dat je voor elke vak en voor elke cursus een aparat folder hebt zodat je alles gemakkelijk kan terugvinden op de je laptop. Dit is handig voor tijdens het studeren. Hierdoor verspil je minder tijd aan het zoeken naar documenten.

Geef een reactie