Infrarood verwarming in plaats van gasverwarming

De meeste huizen in Nederland worden nog steeds verwarmd door middel van gasverwarming. Met de stijgende gasprijzen en het steeds zeldzamer worden van fossiele brandstoffen wordt het echter tijd dat we overstappen op een milieuvriendelijker en rendabeler alternatief. Dit alternatief is infrarood verwarming. Maar waarom is dit eigenlijk een goed alternatief voor gasverwarming? En wat zijn de verschillen tussen infrarood verwarming en gasverwarming? Daar vertellen we u in deze blog alles over, dus we nodigen u uit vooral verder te lezen!

Het installeren van de verwarming

Het installeren van reguliere gasverwarming is een behoorlijke klus. Dit is bij infrarood verwarming niet het geval. Infrarood verwarming komt namelijk in de vorm van panelen die aan het plafond en aan wanden kunnen worden geïnstalleerd. Er is alleen een stroompunt nodig waar het paneel aan kan worden bevestigd zodat de verwarming kan worden voorzien van elektriciteit. Het kost dus veel minder geld om infrarood verwarming te laten installeren en er hoeft hiervoor niets verbouwd te worden. Het kan gewoon in de huidige woonsituatie worden gemonteerd dus! Het is daarnaast een leuke bijkomstigheid dat infrarood verwarmingen er een stuk mooier uitzien dan gasverwarmingen.

Maandelijks besparen

Een ander groot verschil met gasverwarming is dat je maandelijks veel bespaart op je energierekening met infrarood verwarming. Infrarood verwarming staat er namelijk om bekend dat er vrijwel geen warmte verloren gaat. Daarnaast is er veel minder vermogen nodig voor infrarood verwarming. Deze energie-efficiënte manier van verwarming zorgt ervoor dat u veel minder energie verbruikt en dat ziet u maandelijks terug aan uw lage energierekening! Daarom is infrarood verwarming dus ook zo’n goed alternatief op gasverwarming, omdat het erg energiebesparend is.

Veel beter voor het milieu

Zoals we zojuist hebben verteld verbruikt u dus veel minder energie met infrarood verwarming. Zo bent u dus minder belastend voor het milieu en verbruikt u minder fossiele brandstoffen. U kan tot wel 50% minder energie verbruiken per jaar door een infrarood verwarming! Zo draagt u dus zelf uw steentje bij aan een beter milieu. Daarnaast zou u de infrarood verwarming ook kunnen laten werken met groene energie. Als u bijvoorbeeld zonnepanelen heeft dan kunt u een deel van deze zonne-energie gebruiken om uw infrarood verwarming mee te laten werken. Zo bent u dus ontzettend goed bezig voor het milieu en daar plukt u zelf de vruchten van door lage energierekeningen. We kunnen hier beter vroeg mee beginnen dan te laat! 

Geef een reactie