Alles wat jij over epoxy moet weten

Vandaag de dag kun je in een hoop verschillende winkels epoxy verkrijgen. Toch weten een grote hoeveelheid mensen nog steeds niet wat het nou eigenlijk is. Door de jaren heen is de markt wel toegenomen in grootte en zijn er meer producten van epoxy op de markt gekomen. Je kunt vandaag de dag bijvoorbeeld ook gebruikmaken van epoxyhars. Wat je precies kunt met het product en waarom je het zou kopen kun je in dit artikel wat meer over te weten komen. 

Wat is epoxy nou eigenlijk precies?

Epoxy is een vorm van hars die jij kunt gebruiken voor een aantal verschillende doelen. Het product is geen echte hars, maar een kunsthars die ten opzichte van andere soorten hars een hoop voordelen heeft. Het product bestaat uit vloeibare basiscomponenten en een verharder die vloeibaar is. Door deze twee componenten te combineren komt er na het mengen een materiaal uit dat hard is en er een beetje plastic-achtig uitziet. Je kunt het materiaal eenvoudig verwerken en het is dan ook ideaal voor wanneer jij thuis zelf aan de slag wilt gaan met de klussen. Je kunt bijvoorbeeld epoxy vloercoating maken en gebruikmaken van resin art.

Wat is de epoxy die je nodig hebt voor je klus?

Wanneer jij van plan bent om gebruik te maken van epoxy is het net zoals bij vele andere producten van belang om eerst eens goed te kijken naar wat de mogelijkheden nou eigenlijk allemaal zijn. Je hebt namelijk verschillende varianten van de epoxy waar je uit kunt kiezen die niet allemaal even geschikt zijn voor in elke situatie. Welke epoxy voor jou het beste is, is afhankelijk van de klus jij wilt gaan doen en het materiaal waarop je het product moet gaan toepassen. Je kunt het beste gebruikmaken van resin art wanneer je de epoxy gaat gieten in siliconen en mallen. Ook bij het maken van sieraden is deze vorm van epoxy erg handig. De eigenschappen van deze vorm van epoxy zijn dat het een lage viscositeit heeft en UV stabiel is. Verder zijn de mengverhoudingen 2:1 en is het product erg transparant. Dit is ideaal voor wanneer jij nog moet kunnen zien wat er onder de hars zit. Ook bij een aantal andere varianten is dit echter goed mogelijk. Voordat je aan je klus gaat beginnen is het verstandig om nog eens goed te controleren met welke vorm van epoxy je nou eigenlijk aan de slag gaat.

Geef een reactie