Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

Wil jij altijd al een mooie auto rijden maar wil je niet veel geld in één keer uit hoeven geven aan het kopen van de auto? Dan heb je de mogelijkheid om een auto te leasen. Het leasen van een auto is erg goedkoop en ook erg prettig. Alle kosten zitten namelijk in een vast maandbedrag en daarom heb je niet te maken met verschillende soorten vaste lasten van de auto. Een auto kun je in meerdere termijnen leasen. Zo kun je voor 12, 24, 36, 48 of 60 maanden een auto leasen. Na de leaseperiode, dien je de auto bij een operational leasecontract weer in te leveren.

 

Een auto leasen, hoeveel moet je verdienen?

Bij het leasen van een auto is er niet per se een minimaal inkomen vastgesteld. Er wordt namelijk vooral gekeken naar het totale plaatje van je inkomsten en uitgaven. Bij het aanvragen van een lease auto, wordt er direct gekeken naar je inkomen. Wanneer je genoeg verdiend en elke maand geld overhoudt, kun je een auto leasen. Het leasen van een auto is erg verstandig als je een eigen bedrijf hebt. Dit komt doordat je veel geld kunt besparen op het leasen van de auto. 

 

Zakelijk leasen, wat moet je weten?

Als je een auto via de zaak wilt leasen, dan is het van belang om te kijken wat er bij komt kijken. Je hebt enkel de mogelijkheid om zakelijk te leasen als je veel via de zaak moet reizen. Reis je veel in je privé uren? Dan wordt hier een bijtelling voor gemaakt. Dit betekent dat je een deel van de belasting toch moet betalen. Het voordelen van zakelijk leasen is dat je geen BTW hoeft te betalen. Daarnaast kan je de maandelijkse kosten ook als aftrekpost op de balans meenemen.

 

Hoe kun je een auto leasen?

Bij veel autobedrijven heb je tegenwoordig de mogelijkheid om een auto te leasen of te kopen. Als je een auto wilt leasen, dan is het belangrijk dat je hier duidelijke afspraken over maakt met het autobedrijf. 

Er zijn ook speciale leasebedrijven waar je een auto kunt kopen. Doordat zij zich echt richten op massa, krijg je als klant al snel een voordeliger tarief per maand. Het is daarom zeker een goede optie om ook te kijken naar wat er via zo’n bedrijf mogelijk is. Vraag bij verschillende bedrijven een offerte aan en ga op zoek naar de voor jou meest voordelige optie. 

 

Geef een reactie