Voorbereiden op een zakelijke afspraak

Ga je veel naar kantoor en heb je veel afspraken? Dan is het slim om je goed voor te bereiden op je zakelijke afspraak. Denk bijvoorbeeld aan de kleding die je draagt. Een overhemd, driedelig pak en een stropdas is geen overbodige luxe waarschijnlijk. In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Verdiep je in het bedrijf

Het eerste wat u moet doen, is meer te weten komen over het bedrijf. Dit kunt u doen door de website te bekijken en de informatie erop te lezen. Je kunt ook kijken op social media pagina's van het bedrijf. Zo krijg je inzicht in hoe zij als bedrijf zijn en hoe hun karakter is. Ook is het goed om te weten met wie je gaat praten, omdat je dan een idee krijgt waar je gesprek over gaat. Bereid je voor op je afspraak: Het is belangrijk dat je je van tevoren goed voorbereidt op je afspraak.

Kleed je netjes voor een zakelijk afspraak

Probeer een balans te vinden tussen formeel en informeel. Een pak met overhemd van Olymp is bijvoorbeeld formeler dan alleen een overhemd dragen. Het is echter niet nodig om alles aan te trekken wat in je kast hangt. Je kunt ook aan je collega's vragen wat zij vinden van de kleding die je draagt. Heeft u een afspraak met de baas of heeft u een afspraak met meerdere mensen, dan is het verstandig er netjes uit te zien. Als je echter maar één persoon gaat zien, dan hoef je je niet te veel aan te kleden.

Neem de juiste spullen mee

Neem je visitekaartjes mee. U dient ook pen en papier mee te nemen. Als u een afspraak heeft, laat dit dan aan uw collega's weten, zodat zij u kunnen ondersteunen bij problemen of vragen. Vergeet niet een flesje water mee te nemen, want het is erg belangrijk om overdag gehydrateerd te blijven. Zorg er daarnaast voor dat je laptop volledig is opgeladen en dat je telefoon voldoende batterij heeft. Breng de juiste instelling mee: Het is van groot belang om vooraf goed voorbereid te zijn op een afspraak of vergadering.

Wees optijd

Op tijd zijn is altijd goed, maar het is nog beter als je een paar minuten te vroeg bent. Als u te laat bent, zal de andere persoon geïrriteerd raken en dit zal uw ontmoeting moeilijker maken. De ander zal waarschijnlijk ook zenuwachtig zijn omdat hij of zij al een hele tijd aan het wachten is. Wees voorbereid: Houd alle documenten bij de hand die u mee moet nemen naar uw vergadering. Zo ontstaan ​​er geen vertragingen en hoeft u er later niet meer naar te zoeken.

Geef een reactie