The place to be: Nijmegen

Nijmegen, een mooie stad in Nederland. Een levende stad waar veel te doen is. Waarschijnlijk ben je binnen één dag niet klaar, dus is het verstandig om een hotel nijmegen te boeken. Van de standaard bezienswaardigheden tot de lokale gerechten, Nijmegen heeft het allemaal. Heb jij een trip gepland staan naar Nijmegen of wil je graag nog een keer naar Nijmegen, dan is deze blog geschreven voor jou. In deze blog krijg je meer informatie over de stad Nijmegen. 

Nijmegen en de geschiedenis

Nijmegen, Nederland ligt in het oosten van Nederland in de provincie Gelderland. Het is minder dan 10 km van de Duitse grens. De stad ligt aan de oever van de rivier de Waal, die wordt gevoed door de Rijn. Nijmegen is trots de oudste stad van Nederland te zijn, met een 2000 jaar lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Tot de 19e eeuw werd de stad omringd door beschermende muren, waardoor een dichtbebouwde stad ontstond die typerend is voor historische Europese steden. De Lange Hezelstraat, een winkelstraat, wordt beschouwd als de oudste straat van Nederland, die ooit twee Romeinse steden met elkaar verbond. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Nijmegen de eerste Nederlandse stad die door de Duitsers werd veroverd en tijdens de oorlog werd een groot deel van de historische oude binnenstad gebombardeerd en verwoest.Tegenwoordig telt de Nijmeegse bevolking rond de 165.000 inwoners en straalt het een jeugdige sfeer uit die verfrissend in tegenspraak is met de oude binnenstad. Dat is deels te danken aan de studenten die de Radboud Universiteit in Nijmegen volgen, waardoor de stad eeuwig jong blijft. 

Bezienswaardigheden

Het historische stadscentrum is een must-see – en zou het nummer één ding op de Nijmeegse to-do lijst moeten zijn! Een van de beste dingen om te doen in Nijmegen is door de straten te dwalen naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Onze lijst met bezienswaardigheden in Nijmegen bevat de meest historische plekken van de stad. De eerste plek die je echt gezien moet hebben is de originele Waalbrug, genoemd naar de rivier die hij oversteekt, werd gebouwd in 1936 en is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Nijmegen. Ook is het leuk om het Valkhof te bezoeken. Het Valkhof heeft een rijke historie, die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de 8e eeuw was het de locatie van het paleis van keizer Karel de Grote. Het Valkhofpark is binnengekomen via een sierlijke poort en beschikt over tal van bewaard gebleven ruïnes en standbeelden. Het meest opvallend zijn twee kerkresten en de oude stadsmuren. Zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. 

Nijmegen en winkelen

Niet kan je alleen goed historie vinden in Nijmegen. Maar je kan er ook nog eens erg goed shoppen. Er zijn leuke lokale winkeltjes, maar je hebt ook de grote ketens. Alles waar je naar op zoek bent kan je daar vinden. En als je even pauze wil houden zijn er genoeg leuke restaurantjes en café's waar je even kan zitten. 

 

Geef een antwoord