Waar op te letten bij het aanschaffen van een gehoorapparaat

Minder goed gaan horen is iets wat vaak gebeurd wanneer je wat ouder wordt. De oorzaak kan van alles zijn en de oplossing is vaak een gehoorapparaat. Een keuze die voor velen lastig is om te maken, het getuigt in zekere zin van een gebrek en voor het gros van de mensen kan dit confronterend zijn. Toch is het aanschaffen van een gehoorapparaat op lange termijn een verademing. Net zoals je gewend raakt aan een bril, raak je ook gewend aan een gehoorapparaat. Bovendien is het niets beter dan goed kunnen horen, het scheelt een hoop energie als je niet meer heel erg je best hoeft te doen om mensen te verstaan.

Inwendig gehoorapparaat

Wanneer er een gehoorapparaat aangeschaft moet worden, ontstaat het proces waarin je er een moet gaan kiezen. Dit kan vaak even duren, er zijn een hoop verschillende gehoorapparaten. Het grootste onderscheid dat gemaakt wordt is de manier waarop het gehoorapparaat gedragen wordt. Er zijn inwendige en uitwendige gehoorapparaten. Bij inwendige gehoorapparaten wordt het in het oor zelf geplaatst, het voordeel hiervan is dat het niet te zien is vanaf de buiten kant, het nadeel is dat je het apparaat zelf niet van instellingen kan veranderen. Dit kan via je telefoon, maar het nadeel is dat wanneer er iets is met de app, dat direct invloed heeft op je gehoor.

Uitwendig gehoorapparaat

De andere gehoorapparaat kan uitwendig gedragen worden en binnen deze soort zijn ook veel verschillende mogelijkheden. Een apparaat dat achter het oor wordt gedragen, is wel zichtbaar, maar kan ook direct aangepast worden op het toestel zelf. Bovendien worden de apparaten dankzij de technologie steeds kleiner waardoor je het eigenlijk niet meer zo goed ziet. Via de buitenkant komt er een slangetje het oor in, waar het geluid wordt doorgegeven.

Merken

Na het doen van onderzoek wordt de keuze een stuk vergemakkelijkt. Je weet beter wat er mogelijk is wat betreft de modellen, dan is het onderzoek naar de merken ook belangrijk. Specialisten kunnen hier ontzettend goed advies over geven. Aan de hand van je persoonlijke voorkeur is er een grote kans dat je het gehoorapparaat vind dat goed bij je past. Overal kan rekening mee gehouden worden, niet alleen wat je mooi vind, maar ook wat het budget is, hoe je dagelijks leven eruit ziet en hoe zwaar de beschadiging aan het gehoor eigenlijk is. Wanneer je al deze dingen meeneemt in je beslissing, is het tijd voor mooie jaren met een goed gehoor!

Geef een reactie