Leuke dingen doen in de buitenlucht

Eigenlijk maakt het seizoen niet uit om buiten plezier te kunnen hebben. De ene activiteit is natuurlijk in elk seizoen leuker dan de andere omdat de weersomstandigheden veel invloed hebben op de activiteit maar eigenlijk valt er vaak ook wel wat van te maken. In Nederland zijn we gelukkig gewend aan weerteleurstellingen en weten we daar altijd wel iets omheen te verzinnen. Buitenshuis zijn er onwijs veel leuke dingen te doen en vaak zijn de meest simpele activiteiten juist het waardevolst omdat ze in een ander daglicht gezet worden wanneer de praktische functie van de activiteit verdwijnt en verandert in vermaak.

Fietsen

Een goed voorbeeld daarvan is fietsen. Elke Nederlander heeft wel een fiets voor de deur of in de schuur staan. Het is een van de meest gebruikte vervoersmiddelen, vooral voor korte stukken pakken veel mensen de fiets. Van A naar B gaan is eigenlijk de voornaamste reden om te fietsen, maar het is ook heel leuk om te doen zonder ergens heen te hoeven! Dus fietsen zonder bestemming, dat geeft een heel ander gevoel tijdens het fietsen. Als je langere afstanden wilt afleggen of wat moeilijk fietst, dan is een Koga elektrische fiets een fantastisch alternatief! Bij een elektrische fiets heren en dames doet de fiets al veel werk, daarom is de drempel wat minder hoog.

Picknicken

Een klassieker die genoemd moet worden in dit lijstje! Het leuke van een picknick is dat je helemaal zelf kan bepalen hoe het eruit komt te zien. Een picknick met gebak? Of juist een picknick met een paar borrelhapjes en een glaasje wijn, het kan allemaal. En ja kan het ook overal doen, het park, het bos, de zee, en uitstapje maakt de picknick ook extra speciaal. Je moet je voorstellen: een dagje wandelen, en dan ook nog een heerlijke picknick mee. Of het uitstapje is de picknick zelf, en je blijft de hele dag lekker liggen op het grote kleed.

Tuinieren

Een moestuin hoef je hier niet eens voor de hebben, overal in Nederland, in vrijwel elke stad zijn er tuinen waar je in kan werken. En kan je die niet vinden, ga dan eens lekker tuinieren bij familie en vrienden. Je zal zien hoe leuk dit eigenlijk is. Het werkt heel meditatief, dus als je even je hoofd leeg moet maken dan is dit perfect. Of je eigen tuin natuurlijk, misschien kun je al de nieuwe bloemen gaan zaaien!

Geef een antwoord